Astăzi, în cadrul conferinței internaționale „Moldova Security Platform V: Europa în secolul XXI. Suveranitate. Reconfigurare”, directorul „Intellect Group”, Ian Lisnevschi, a susținut un discurs important în deschiderea evenimentului. În alocuțiunea sa, el a subliniat relevanța temei conferinței, evidențiind nevoia urgentă de a regândi conceptele tradiționale, în special în ceea ce privește suveranitatea.
„Lumea se schimbă cu o viteză incredibilă în ultimele decenii. Politica, economia, securitatea – toate aceste domenii necesită o abordare reînnoită asupra conceptelor tradiționale, precum suveranitatea. Acesta este un timp care ne solicită nu doar să analizăm tendințele actuale, dar și să căutăm activ soluții inovative. Și cine, dacă nu noi, poate răspunde la aceste provocări?”, a declarat Lisnevschi.
El a subliniat că acest eveniment nu este doar un alt forum de discuții, ci o oportunitate de a aborda subiectele familiare dintr-o perspectivă nouă, cu metode inovative, contribuind astfel la crearea unui viitor sustenabil.
„Avem șansa să ieșim din tiparele convenționale și să explorăm cum ideile noi pot deveni fundamentul unui viitor durabil.”
Lisnevschi a adresat mulțumiri partenerilor „Axis Mundi” și „SPERO”, care au oferit sprijin și resurse valoroase pentru desfășurarea conferinței.
„Aș dori să adresez mulțumiri speciale partenerilor noștri care au făcut posibilă această conferință. Intellect Group sărbătorește anul acesta a 10-a aniversare și suntem mândri că am putut contribui la dezvoltarea discuțiilor și analizelor inteligente. Partenerii noștri, precum „Axis Mundi” și „SPERO”, ne-au oferit sprijin și resurse valoroase, pentru care suntem cu adevărat recunoscători.”
Lisnevschi a adăugat: „Suntem încântați să primim speakeri și experți atât de apreciați, care ne vor ajuta să acoperim cele mai dificile aspecte ale subiectului nostru cu ideile și opiniile lor. Și, deși nu putem promite că fiecare pas pe care îl vom face va fi simplu, sunt încrezător că angajamentul nostru față de o înțelegere profundă și deschidere va duce la rezultate demne de vremurile în care trăim.”
În încheiere, el a încurajat participanții să fie deschiși la abordări neconvenționale: „Dacă vi se pare că ceva ar putea fi făcut într-un mod nou sau diferit în cadrul acestei conferințe, nu vă surprindeți. Adevăratul progres constă tocmai în această capacitate de a ne depăși limitele obișnuite și de a căuta soluții noi.”